slagendestoot-logo-klein

 
Wie zijn wij
 

 
Cora van der Vrande: Oprichtster, manager, leadzangeres, fluitiste, draailierspeelster, doedelzakspeelster en tekstschrijfster van Slag ende Stoot.
 
Zij werd in Rotterdam geboren als telg van een zeer muzikale familie. Cora zong van kleins af aan, had haar eerste solo-optreden op 4 jarige leeftijd, en zong als soliste bij diverse koren. Daarbij schreef zij al vroeg gedichten en liedjes en schreef zij op 12 jarige leeftijd al liedjes voor een jongerenkoor in Rotterdam. Hoewel zang haar grootste passie was, besloot zij na de middelbare school tóch eerst een medische studie te gaan doen, rondde deze ook af en begon een loopbaan in het ziekenhuis. Maar bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en zo besloot zij in 1993 alsnog een particuliere klassieke zangopleiding te gaan doen die zij vier jaar later met succes afrondde. Daar zij zich in het bijzonder interesseerde voor middeleeuwse- en oude muziek volgde een specialisatie naar deze muziekstijl waarvoor zij tevens diverse masterclasses volgde en waarbij zij zich verdiepte in de oude talen waarin deze liederen gezongen werden. Zij zong o.a. in projecten met het Rotterdams Philharmonisch orkest en in projecten met Tom Parker. Trad op als soliste bij diverse koren en middeleeuwse muziek gezelschappen. In 1998 richtte Cora de middeleeuwse muziekgroep Slag ende Stoot op, samen met Flip Rodenburg en Bert Ridderbos – beiden bekende muzikanten uit de wereld van folk- en oude muziek. Als dichteres, tekstschrijfster en componiste heeft zij reeds vele werken op haar naam staan.
Alexandros Kyrkos: eerste snarist / vaste muzikant van Slag ende Stoot: langhalsluit / bouzouki en baglama.
 
Alexandros werd geboren in Drama (Griekenland) en woont sinds 1987 in Nederland. Muziek is altijd een fundamenteel onderdeel van zijn leven geweest. Alexandros studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium in Athene, bij Notis Mauroudis. Tegelijkertijd kreeg hij lessen in pop-rock gitaar van Vassilis Spyropoulos. De muzikaal veelzijdige Alexandros speelde met veel bands en orkesten in Griekenland en Nederland, variërend van pop, hard rock, ballades, latin jazz-rock, electro-ambient tot Gothic, Griekse Folk muziek, Balkan, klassiek en middeleeuwse muziek. Alexandros is snarist, singer/songwriter. Zijn hoofdinstrumenten zijn klassiek gitaar, langhalsluit/bouzouki. Daarnaast speelt hij ook elektrische- en akoestische gitaar, piano, keyboard, baglama en toumberleki. Momenteel is hij actief als uitvoerende musicus bij verschillende ensembles en als muziekleraar voor BSO.