Wie zijn wij

Slagendestoot_slide1_model_CORACora van der Vrande. Oprichtster, manager, leadzangeres, fluitiste, draailierspeelster, doedelzakspeelster en tekstschrijfster van Slag ende Stoot.
Zij werd in Rotterdam geboren als telg van een zeer muzikale familie. Cora zong van kleins af aan, had haar eerste solo-optreden op 4 jarige leeftijd, en zong als soliste bij diverse koren. Daarbij schreef zij al vroeg gedichten en liedjes en schreef zij op 12 jarige leeftijd al liedjes voor een jongerenkoor in Rotterdam. Hoewel zang haar grootste passie was, besloot zij na de middelbare school tóch eerst een medische studie te gaan doen, rondde deze ook af en begon een loopbaan in het ziekenhuis. Maar bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en zo besloot zij in 1993 alsnog een particuliere klassieke zangopleiding te gaan doen die zij vier jaar later met succes afrondde. Daar zij zich in het bijzonder interesseerde voor middeleeuwse- en oude muziek volgde een specialisatie naar deze muziekstijl waarvoor zij tevens diverse masterclasses volgde en waarbij zij zich verdiepte in de oude talen waarin deze liederen gezongen werden. Zij zong o.a. in projecten met het Rotterdams Philharmonisch orkest en in projecten met Tom Parker. Trad op als soliste bij diverse koren en middeleeuwse muziek gezelschappen. In 1998 richtte Cora de middeleeuwse muziekgroep Slag ende Stoot op, samen met Flip Rodenburg en Bert Ridderbos – beiden bekende muzikanten uit de wereld van folk- en oude muziek.

Als dichteres, tekstschrijfster en componiste heeft zij reeds vele werken op haar naam staan.


Slagendestoot_slide1_model_PHILIP

Philip de Goey: artistiek leider, arrangeur, schalmei – en fluit speler. Vaste muzikant van Slag ende Stoot.
Multi-instrumentalist Philip de Goey begon op negenjarige leeftijd zijn muzikale loopbaan met het bespelen van de trompet. Twee jaar later begon hij met de klarinet en weer twee jaar later met de hobo. Hiermee studeerde hij af als docerend- orkest- uitvoerend- en improviserend (jazz)-musicus aan het Conservatorium.
Hij volgde daarna cursussen en workshops o.a. bij de befaamde hoboïst Heinz Holliger te Bern (CH) en speelde met het Metropole Orkest met Rogier van Otterloo.
In Varanasi, India, bezocht hij de wereldberoemde Shenaï- speler Ustad Bismillah Khan. Hij speelde verder ook met diverse bekende musici in onder meer India, Pakistan , Irak, Tunesië , Marokko, Spanje, Finland, Duitsland, Frankrijk en Suriname.
Tot op heden speelde Philip met veel bekende musici en ook speelde hij met de meest uiteenlopende ensembles en groepen.
Naast de hobo ontwikkelde hij zich ook op de piano, dwarsfluit, tenorsaxofoon, sopraan- en altsax , Schalmei en de Middeleeuwse dwarsfluit.
Als componist/arrangeur staan er vele tientallen werken op zijn naam.
Verder is hij studiomuzikant voor diverse artiesten en maakte hij vele radio- tv- plaat- en cd-opnames.


Slagendestoot_slide1_model_ALEXANDROS

Alexandros Kyrkos: eerste snarist / vaste muzikant van Slag ende Stoot : langhalsluit / bouzouki en baglama.
Alexandros werd geboren in Drama (Griekenland) en woont sinds 1987 in Nederland. Muziek is altijd een fundamenteel onderdeel van zijn leven geweest. Alexandros studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium in Athene, bij Notis Mauroudis. Tegelijkertijd kreeg hij lessen in pop-rock gitaar van Vassilis Spyropoulos.
De muzikaal veelzijdige Alexandros speelde met veel bands en orkesten in Griekenland en Nederland, variërend van pop, hard rock, ballades, latin jazz-rock, electro-ambient tot Gothic, Griekse Folk muziek, Balkan, klassiek en middeleeuwse muziek.
Alexandros is snarist, singer/songwriter. Zijn hoofdinstrumenten zijn klassiek gitaar, langhalsluit/bouzouki. Daarnaast speelt hij ook elektrische- en akoestische gitaar, piano, keyboard, baglama en toumberleki.
Momenteel is hij actief als uitvoerende musicus bij verschillende ensembles en als muziekleraar voor BSO.


Slagendestoot_slide1_model_BERT

Bert van de Ven: percussionist en zanger. Vaste muzikant van Slag ende Stoot.
Bert werd geboren in Albrandswaard. Met een zangeres als moeder en via haar ook afkomstig uit een muzikale familie, werd Bert al vroeg geïspireerd door muziek waardoor hij van kind af aan al deel uitmaakte van diverse koren en als solist aan muziekvoorstellingen en musicals deelnam.
Naast geschiedenis, bleek muziek dan ook zijn passie. Naast zijn studie geschiedenis volgde Bert klassieke zanglessen aan het koninklijk concervatorium in Den Haag bij Elisabeth Osnabrugge.
Bert trad aanvankelijk als gastzanger op met Slag ende Stoot en heeft als zodanig zijn medewerking verleend aan de cd “Omagen”. Later werd zijn talent voor percussie ontdekt. Hier is Bert zich vervolgens in gaan specialiseren. Hij kreeg particuliere percussie lessen van Leon Elias en verdiepte zich specifiek in middeleeuwse en oosterse ritmes. Hij bekwaamde zich verder in een breed scala van percussie instrumenten: landsknechtentrom, djembé, darbuka en toumberleki, davul, bendir, gong- of framedrum, nackers, riqq, cajon en trejon. In november 2010 speelde hij voor het eerst als percussionist mee met Slag ende Stoot en is hij wat later de vaste percussionist van Slag ende Stoot geworden, waar hij regelmatig ook vocaal zijn inbreng heeft.