Concertprogramma’s

img_0912-bew
Het ensemble Slag ende Stoot is te boeken voor concerten op diverse soorten podia. Dit kunnen Middag- of avondvullende concerten zijn, koffieconcerten, of concerten op muziekfestivals. Afhankelijk van het soort podium en de wensen van de organisatie, zullen de muzikanten gekleed zijn in officiële kleding óf in de prachtige 15e eeuwse replica’s van de kleding van de hofmuzikanten van Bourgondië.

Met hun zeer veelzijdige internationale Middeleeuwse- en vroeg renaissance repertoire, staat het Slag ende Stoot Ensemble immer garant voor wervelende concerten:
Nu eens stemmig, dan weer uitbundig, ontroerend en dan weer opzwepend. Met fraaie instrumentalen, met zang of a capella.

Het Slag ende Stoot Ensemble biedt 2 soorten concerten:

De algemene concerten. Het hele jaar door te boeken.
Deze concerten bestaan uit een zeer gevarieerd middeleeuws- en vroeg renaissance repertoire, zoals boven omschreven. Hier en daar worden de concerten tevens gelardeerd met een mooi poëtisch moment.

De speciale “winterconcerten”. Van 1 november tot ongeveer half januari bestaat ook de mogelijkheid om de winterconcert-special te boeken. Dit zeer sfeervolle concertprogramma bestaat uit historische liederen en fraaie instrumentalen rond de seizoenen herfst en winter in de middeleeuwen – met liederen over deze seizoenen, de verschillende feesten die daarin gevierd werden / worden en over al eeuwen oude gebruiken welke in die maanden plaatsvonden – en vinden. Verstilde mijmeringen, liefde en romantiek, Cantigas de Santa Maria, sprankelende feestliederen die uitnodigen tot een rondedans en majestueuze feestmuziek van de hoven uit Bourgondië en Italië. Het repertoire is ook voor dit concert afkomstig uit diverse landen. Het concert zal hier en daar gelardeerd worden met een stemmig poëtisch moment. Hoewel het thema kerst uiteraard een onderdeel uitmaakt van dit concert, daar dit nu eenmaal een feest is in de wintertijd – is dit concert dus niet per definitie een kerstconcert te noemen.

Naar keuze kunnen wij volledige concerten geven van 2 x 45 minuten (met uitloopmogelijkheid); maar uiteraard ook concerten die minder lang duren – al naar gelang de wens van het podium.